maanantai 19. toukokuuta 2014

Onnellisuusharjoituksia

Sain vihdoinkin päätökseen kirjan Onnen taidot, kirjoittanut Antti S. Mattila ja Pekka Aarninsalo. Kirjasta löytyi selkeitä harjoituksia siihen, miten voi lisätä omaa onnellisuuttaan 14 harjoituksen avulla. Osaa olen itse kokeillut ja osa oli uusia. Tässä ensimmäiset kaksi harjoitusta:

Onnentaidot

1. Kiitollisuuspäiväkirja
"Elämässämme on monia asioita, pieniä ja suuria, joista voisimme olla kiitollisia. Mieti kuluneen viikon tapahtumia ja kirjoita päiväkirjaasi viisi asiaa, joista olet kiitollinen"

Itse suosittelisin kirjoittamaan joka ilta ennen nukkumaan menoa vähintään 3 asiaa, joista olet kiitollinen. Tai vielä parempi kirjoita aamulla 3, päivällä 3 ja illalla 3 kiitollisuuden aihetta ylös. Näin täytät elämäsi kiitollisuudella ja kiinnität varmemmin huomiosi hyviin asioihin elämässäsi. Itse pidän kiitollisuuspäiväkirjaa erityisesti silloin kun elämä tuntuu haastavalta tai raskaalta. Tavoitteeni on kirjoittaa sitä useammin.

2. Tulevaisuuskirje
"Kirjoita kirje ystävälle, 5,10 tai 20 vuoden päähän. Kerro päivästäsi, ajatuksistasi ym. mahdollisimman tarkasti. Muista kirjoittaa kirjeeseen myös päivämäärä milloin sen kirjoitat esim. 19.5.2019."

Tämä oli itselleni uusi harjoitus. Ja voi kun sitä oli mukava tehdä. Kirjeen kirjoittamisen jälkeen näin tämän hetkiset asiat, tilanteet, vaikeudet, haasteet pienemmässä mittakaavassa ja se teki hyvää. Kirjettä ei tarvitse lähettää kenellekään, mutta kun sen selkeästi osoittaa läheiselle ystävälle ja kertoo päivästään tarkasti sekä muistelee tätä päivää, asiat saavat oikeat mittasuhteet ja samalla itselle selkeytyy, missä näkee itsensä esimerkiksi viiden vuoden päästä. Voi samalla miettiä onko se sellainen näkymä, johon tämä hetki on viemässä. Erittäin hyvä harjoitus!

Kokeile itse alkuun näitä kahta. Kerron seuraavista harjoituksista sitten pikkuhiljaa lisää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti