lauantai 21. toukokuuta 2016

Hyvä uimataito on halpa henkivakuutus

Tällä viikolla on vietetty valtakunnallista uimataitoviikkoa, jonka tarkoituksena on kannustaa jokaista testaamaan uimataitonsa ja kehittämään sitä. Tiesitkö, että Suomessa hukkuu vuosittain noin 150 - 200 ihmistä? Se on aika paljon minun mielestäni, koska osa näistäkin hukkumiskuolemista voitaisiin estää hyvällä uimataidolla. Hyvä uimataito on halpa henkivakuutus.

Noin kolmasosa suomalaisista ei kuitenkaan osaa uida kunnolla. On myös niitä jotka yliarvioivat omat uimataitonsa. Siksi se kannattaakin testata seuraavalla testillä:

Olethan sinä uimataitoinen?

Jos aikuinen ei osaa uida ei ole mitään syytä hävetä! Uimataidon voi aina oppia millä iällä tahansa, koska uinti sopii ihan kaikenikäisille. Lisäksi se on edullista ja sitä voi harrastaa ympärivuotisesti. Me aikuiset näytämme omalla esimerkillämme lapsille miten vedessä käyttäydytään/ollaan. Tässä on hyviä vinkkejä kaikille vanhemmille lapsen uimataidon tukemiseen:



1. Sinun ei tarvitse olla uinnin alkutaipaleella uimaopettaja lapsillesi. Riittää, että annat lapsellesi toimintaympäristön ja olosuhteet oppia uusia asioita. Lapsen mielenkiinto uuteen ja ihmeelliseen tekee loput. 
2. Kehu, kehu ja vielä kerran kehu. Iloinen oppimisympäristö ja positiivinen palaute johtavat onnistumisiin.
3. Älä painosta, älä pakota. Anna aikaa tutustua, kokeilla ja ihmetellä.
4. Nauti yhteisestä ajasta lapsesi kanssa. 

Nämä toimii aina! Top 5 välineet lasten mukaan uimahalliin.

Jos haluat saada lisää vinkkejä oman uimataitosi kehittämiseen niin annan mielelläni yksityistunteja! 

Terkuin,
Heidi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti