torstai 25. kesäkuuta 2015

Kesäluukku 4: Syö nukkuaksesi

Luukku 4: Syö nukkuaksesi
Hyvälaatuinen uni vaikuttaa suotuisasti mielialaan päivän aikana. Unen ja nautitun ruuan välillä on selkeä yhteys. Raskaita aterioita ei tule syödä enää myöhään illalla, sillä se aktivoi ruuansulatuksen, mikä saattaa valvottaa.

Mausteiset ja kaasua muodostavat ruoat voivat myös heikentää unen laatua ja aiheuttaa jopa unettomuutta. Pari lasia viiniä ei ole pahaksi, mutta liika alkoholi kiihdyttää ja pitää hereillä. Myös matala verensokeri saattaa valvottaa. Paras vaihtoehto on syödä ilta-ateria ajoissa ja haukata vielä ennen sänkyyn menoa pieni välipala jos siltä tuntuu.

Oma vinkki!
Itse suosin iltaisin n. 1 h ennen nukkumaanmenoa smoothieta tai paria ruisleipää teen kanssa, riippuen siitä kuinka kauan aikaa on kulunut edeltävästä ateriasta. Koska monesti saatan syödä päivällisen vasta kun tulen töistä siinä klo 18-20 välillä, joskus jopa myöhemmin!

Smoothieseen laitan yleensä banaanin, mustikoita, maitorahkaa ja maitoa. Kevyemmän version siitä saa kun jättää banaanin pois ja laittaa tilalle vaikka mansikoita. Ruisleiville laitan juustoa, kalkkunaleikettä/kananmunaa sekä salaattia ja kurkkua/paprikaa/tomaattia sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Teelaatuja löytyy kaapista paljon ja niitä tykkään vaihdella mielialan mukaan! :)

Voipi olla että näin kesälomalle vedetään enemmän tämän tyylisiä iltapaloja! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti