tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kesäluukku 16: Puuhaa jotain rauhoittavaa

Luukku 16: Puuhaa jotain rauhoittavaa
Käsityöt, jotka sisältävät luovuutta ja toistuvia työvaiheita, kuten kutominen, virkkaaminen tai savenvalaminen, ovat hyvin terapeuttisia ja rauhoittavia. Kun kädet työskentelevät, mieli siirtyy meditoivaan tilaan. Työ, johon voi vain heittäytyä, on hyvin vapauttavaa.

Ei ole syytä miettiä, oletko hyvä siinä, mitä teet. Keskity vain itse prosessiin, sillä se hyödyttää ja rauhoittaa sinua eniten. Istuminen, kun vain kädet työskentelevät, on hyvin tyynnyttävää ja rauhoittaa monia ihmisiä.

Viime syksynä minun stressinpoisto-harrastukseni oli villasukkien kutominen :)

Oma vinkki!
Tämä vinkki on jälleen niin paikkaansa pitävä. Itse nautin kun piirrän ja väritän, askartelen, kudon tai leivon. Nuorempana askartelin paljonkin ja piirtelin, nyt se on jäänyt vähemmälle, mutta ostinpa juuri aikuisille suunnitellun värityskirjan, joka on kuulemma nyt "muodissa" :D Tuolla se pöydällä odottaa että sitä alkaisin värittämään. Nyt on luvattu sadepäiviä tulevaksi niin luultavasti sen kimppuun käyn hyvin pian. Villasukkien kutominen tuli myös viime syksyllä omaan ohjelmistooni. Olen nyt kutonut alle puolessa vuodessa 3 paria villasukkia ja ainakin yhdet aion vielä kutoa. Luultavasti tuossa syksyllä sitten. Ja leipominen on aina kivaa, jos vain on syöjiä niin ettei tarvitse itse syödä kaikkea leipomaansa! :D

Valitse vaikka näistä itsellesi stressinpoisto-harrastus:
- virkkaus
- pitsin nypläys
- korin punonta
- kutominen
- puutyöt
- leipominen
- värittäminen
- ristisanat
- korttien askartelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti